ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

 

 

 

 

 

 


 

                                                                                                                       

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ


 

Txt...

 


 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

  • Βάλτε το κείμενό σας σε πίνακα. Έτσι θα βεβαιωθείτε ότι το κείμενό σας δεν θα χάνει την στοίχισή του όταν θα ανοίγεται σε διαφορετικού μεγέθους παράθυρο. Οι διαστάσει του πίνακα (σε pixels) εξαρτάται από την ανάλυση της οθόνης. Καλό είναι η οριζόντια διάσταση να είναι τέτοια ώστε ο χρήστης να μην χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το οριζόντιο scroll bar για να διαβάσει το κείμενο.

  • Να είστε προσεκτικοί με τα χρώματα. Τα χρώματα "ζωντανεύουν" το site μας. Πολλά διαφορετικά χρώματα όμως κουράζουν τα μάτια του χρήστη. Συνήθως δεν πρέπει σε μία σελίδα τα χρώματά μας να ξεπερνούν τα πέντε.  Ειδικά για τα κείμενά μας πρέπει να διαλέγουμε χρώματα με σωστή αντίθεση για να κάνουμε ξεκούραστη την ανάγνωση, και οπωσδήποτε να αποφεύγουμε συμπληρωματικά χρώματα (π.χ. κόκκινο με μπλε). 

  • Χρησιμοποιείτε γραμματοσειρές που ο καθένας να μπορεί να δει. Μπορεί να μας εντυπωσιάζουν καλλιγραφικές γραμματοσειρές όμως δεν είναι σίγουρο ότι ο επισκέπτης θα έχει τις αντίστοιχες. Γι αυτό καλό είναι να χρησιμοποιούμε τις πλέον κοινές γραμματοσειρές (Arial, Times New Roman, Courier, Helvetica and Verdana). Ειδικά για μας τους Έλληνες μεγάλη προσοχή στην κωδικοσελίδα που θα χρησιμοποιήσουμε, αν θέλουμε να διαβάζουν οι επισκέπτες ελληνικά και όχι κινέζικα.

  • Να είστε προσεκτικοί με  τα γραφικά. Τα γραφικά ομορφαίνουν, δίνουν ζωντάνια (ειδικά τα animating) και μεταδίδουν το ύφος της ιστοσελίδας μας. Όμως έχουν μεγάλο όγκο και καθυστερούν το "κατέβασμα" της σελίδας μας. καλό είναι να επεξεργαζόμαστε πριν τα γραφικά προσπαθώντας να βρούμε τον καλύτερο λόγο ποιότητας / όγκου. Όταν γράφουμε τις ιστοσελίδες μας σε FrontPage καλό είναι να συμβουλευόμαστε τον δείκτη χρόνου κάτω δεξιά που δείχνει σε πόσα δευτερόλεπτα θα "κατέβει" η σελίδα μας από συγκεκριμένο modem. 30 δευτερόλεπτα είναι ένα ενδεικτικό όριο που δεν πρέπει να ξεπερνάμε. 

  • Δώστε όνομα στις ιστοσελίδες σας . Ένα αντιπροσωπευτικό όνομα είναι καλύτερο από ονομασίες Page 1, New Page 2 κτλ, ειδικά όταν χρησιμοποιούμε στις ιστοσελίδες μας μηχανές αναζήτησης, ή χάρτη πλοήγησης.

  • Κρατήστε "καθαρούς" τους συνδέσμους. Χρησιμοποιήστε την υπογράμμιση αποκλειστικά για τις λέξεις - συνδέσμους. Όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε λέξεις που δεν είναι σύνδεσμοι, χρησιμοποιούμε έντονους ή πλάγιους χαρακτήρες. Βοηθάμε έτσι τον χρήστη σε καλύτερη πλοήγηση.

  • Σιγουρευτείτε ότι ο καθένας μπορεί να δει το site σας. Υπάρχει μία πολυμορφία φυλλομετρητών και αναλύσεων οθόνης στο διαδίκτυο. Αυτό δημιουργεί την βεβαιότητα ότι δεν έχουν οι χρήστες τις ίδιες δυνατότητες. Σιγουρευόμαστε για την εμφάνιση των σελίδων μας τόσο σε διαφορετική ανάλυση όσο και σε διαφορετικούς φυλλομετρητές και εκδόσεις τους. Επειδή πάλι το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό (ειδικά σε περιπτώσεις πινάκων και φορμών, καθώς και διαφόρων multimedia στοιχείων), καλό είναι να επισημαίνουμε στην κεντρική μας σελίδα τον τρόπον της βέλτισης θέασης. (best view).

  • "Εμπνευστείτε" από άλλα sites. Παρατηρήστε προσεκτικά άλλα sites  (ειδικά τα δημοφιλή) για να μάθετε "διά του παραδείγματος". Αφομοιώστε τα καλά στοιχεία και εντοπίστε και απορρίψετε τα αρνητικά. Και σε δημοφιλή sites υπάρχουν κλασσικά λάθη σχεδίασης.

  • Πειτε σε φίλους και γνωστούς να "τεστάρουν" τις ιστοσελίδες σας. Δεχτείτε αγόγγυστα την κριτική (ακόμη και την κακοπροαίρετη) και προσπαθείστε να βελτιώσετε τις αδυναμίες σας. Θυμηθείτε!!!. Σχεδιάζετε ένα site όχι για τον εαυτό σας αλλά για τους άλλους.

  • Δημοσιεύστε όπου μπορείτε το site σας. Όσο και καλοσχεδιασμένο να είναι ένα site όπως κάθε προϊόν θέλει και την διαφήμισή του. Καταχωρείστε το site σας σε μηχανές αναζήτησης, σχετικούς θεματικούς δικτυακούς τόπους ελληνικούς και διεθνείς. Πλέξτε όσο περισσότερο μπορείτε το δικό σας ιστό στο Internet.

 

Αρχή Σελίδας