ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


  Δραστηριότητες  2001-2002

 

 


 

 

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Νέου Καταναλωτή 2002

24/4/2002

Στα πλαίσια του Διαγωνισμού μικτή ομάδα μαθητών και των δύο κλάδων του 1ου ΤΕΕ Βόλου (Οικονομίας - Διοίκησης και Πληροφορικής) συμμετέχουν με μία εργασία - video clip με ονομασία "Ευρώ, το δικό μας νόμισμα". Κεντρικό σημείο της εργασίας, ένα υπέροχο τραγούδι που έγραψε (στίχους και  μουσική) και ενορχήστρωσε η μαθήτρια του 2ου Κύκλου Πληροφορικής Γουριώτη Σοφία, που εμπνεύστηκε μετά από συζήτηση με τους ευρω-ρεπόρτερς του σχολείου που συμμετείχαν στην εξόρμηση ενημέρωσης του ευρώ. Με την βοήθεια μαθητών  του τομέα Πληροφορικής το τραγούδι ηχογραφήθηκε, και μαζί με υλικό βίντεο που υπήρχε από την εξόρμηση ενημέρωσης, ψηφιοποιήθηκε δημιουργώντας ένα υπέροχο σύνολο.

Η εργασία - video clip παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου στα πλαίσια της αποχαιρετιστήριας γιορτής τελοιοφοίτων του σχολείου- ημέρα ποίησης.

 

 


 

1o Βραβείο

10/4/2002

 

 Το 1ο βραβείο στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πολυμέσων και Internet στην κατηγορία "για την καλύτερη αξιοποίηση των πολυμέσων και του internet στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση", απονεμήθηκε στο σχολείο μας,  για την εργασία "Δικτυακός Τόπος 1ου ΤΕΕ Βόλου"

Περισσότερα...

 


 

2η Πανελλήνια Σχολική Γιορτή Εθελοντικής Αιμοδοσίας

4/3/2002

Οι μαθητές του 2ου Κύκλου του τομέα Πληροφορικής, γιορτάζοντας  την Σχολική Εθελοντική Αιμοδοσία, συμμετείχαν στο διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας - συνθήματος με θέμα την δωρεά οργάνων και ιστών σώματος.

Μετά από ένα καταιγισμό ιδεών κατέληξαν σε μία  σύνθεση βασικών χρωμάτων και γεωμετρικών σχημάτων και σε ένα σύνθημα Ζωής.

Ο διαγωνισμός διενεργείται σε συνεργασία ΥΠ.Ε.Π.Θ και της Ένωσης Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Ιστών και Οργάνων Σώματος.

Σε αναμονή αποτελεσμάτων ...



 

Εξόρμηση ενημέρωσης για το €

20/1/2002

 Με πρωτοβουλία του προϊσταμένου γραφείου ΤΕΕ Ν. Μαγνησίας κ. Γ. Μπάιμπα και με την συνεργασία της Τράπεζας της Ελλάδας, υποκατάστημα Βόλου, διοργανώθηκε και από μαθητές του 1ου ΤΕΕ Βόλου, κλάδου Οικονομίας Διοίκησης, εξόρμηση ενημέρωσης για το ευρώ.

Περισσότερα...

 

 


 

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Frontside-Backside

15/1/2002

Με αφορμή την καθιέρωση της Bruges, Βέλγιο σαν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2002, διοργανώθηκε ευρωπαϊκός διαγωνισμός με θέμα "Frontside-Backside".

Το σκεπτικό του διαγωνισμού ήταν η πίσω όψη (backside) των κτιρίων της Bruges, αφού για την μπροστά (frontside) φημίζεται η αλλιώς επονομαζόμενη "Βενετία του Βορρά". 

Μαθητές του τομέα Πληροφορικής ήταν μία από τις 64 ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό,   με σχέδια ζωγραφικής  και με μία εφαρμογή πολυμέσων που "έβαφε" τους τοίχους των κτιρίων της Bruges στα χρώματα του Wassily Kandinsky με ηχητική υπόκρουση "wind of change" των Scorpions.

 

Αρχή Σελίδας